KÖTTBULLAR MED LINGON & BRYNT SMÖR
Här kommer garanterat de gooooodaste köttbullarna jag någonsin gjort! Köttbullar med lingon och brynt smör. Nomnom!!!! Ah!!! Så goda. Godast är de naturligtvis att äta precis vid tillagning. Men, så här med julen inpå och stressfri zon så kan de göras nu och frysas in för att tas upp innan jul. En sats är redan uppätet och en till ska göras i helgen. Längtar redan tills provsmakning. Receptet hittade jag i Lantliv!
Köttbullar med lingon & brynt smör
1 lök
1 tsk strösocker
1½ dl ströbröd eller panko
3 dl gräddmjölk (tog 2 dl grädde 1 dl mjölk)
2 ägg
3 msk stark senap
4 tsk malen kryddpeppar
2 tsk salt
1 kg blandfärs
smör till stekning
Brynt smör
100 g smör
2 tsk malen kryddpeppar
Finhacka löken och stek på lågvärme i ca 20 min.
Låt ströbrödet svälla tillsammans med gräddmjölken i ca 10 minuter.
Blanda samman färsen, gräddmjölk och övriga ingredienser samt de avsvalnade löken.
Forma köttbullar och lägg på plåt. Grädda i ca 15-20 minuter i 200 grader.
Ska de värmas på nytt så är det med fördel att de går den kortare tiden.
Brynt smör
Bryn smör tills det blir gyllene, tillsätt kryddpepparn.
Vid servering: Stek köttbullarna, ös över det brynta smöret och toppa med lingon.