CHOKLADKAKA MED CHOKLADGANACHE & BÄR
Här kommer desserten som vi åt på nyår. Passar till helg, födelsedag, påsk eller midsommar. Eller bara som riktigt grymt god fika! Choklad och bär vad kan gå fel liksom?
Chokladkaka med chokladganache & bär
12 bitar
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl siktad kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
Chokladganache
2 dl vispgrädde
200 g Marabouchoklad
1 tsk vaniljsocker
Dekoration
1 ask blåbär
1 ask hallon
1 blodapelsin
1 gul kiwi
citronmeliss
Ugn på 175 °C.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Häll i en smord bröad form ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda i ca 25 minuter. Tag ur ugn och låt kallna.
Chokladganache
Koka upp grädden tag av från värmen.Rör ned chokladen som deu delat i mindre bitar. Tillsätt vaniljsocker och rör tills allt blandat sig till en jämn smet.
Ställ ganachen kallt så att den stelnar..
Bred ganachen på kakan. Dekorera med valfria bär och frukter.
Njut! Så himmelsk god!
1