SKAGENRÖRA MED ROSTAD BRIOCHE
Mamma till denna rätt kommer ursprungligen från burger & lobster, deras rolls med hummerkött i brioche. Tyvärr har just detta ställe i inlägget stängt ned. Finns det kvar någon restaurang i Stockholm/Sverige?
Till helgens tv-mys kan det vara gott att svänga ihop en egen skagenröra och rosta brioche och vips har man denna supersmarriga rätt!
Passar även utmärkt som förrätt.
Skagenröra i rostad brioche
räcker till 2 välfyllda bröd
Skagenröra
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs (Hellmans är godast)
½ gul lök
100 g räkor
salt & peppar
Hacka löken fint, blanda samman med de övriga ingredienserna. Rosta briochen i ugn 200 grader i ca 8 minuter.
Låt svalna och fyll med skagenröran. Dekorera med dill, picklad schalottenlök och servera med citron. Vill du inte stå och fixa med en egen skagenröra köp en färdiggjord! OBS! Se bara till att den är väldigt god! Köpe i burk går bort! Chark eller kanske direkt från en restaurang. Annars är det ALLTID godare med hemmagjord.
Gör dessa godingar Minst två i var! Käka till fredagsmys eller till lördagens lördagshäng.