KEBABRULLE HEMMAGJORD
Här kommer ett jättegott alternativ till den hemmagjprda snabbmaten! Brukar ofta bli hemmagjorda burgare med xtra allt men på yngsta sonens födelsedagsmiddag ville ha ha kebebrulle. Klart man fixar! Dock så blev det köpekebab. Ska testa göra egen kebab någon gång.
Kebabbröd
12 st
50 gram smör
5 dl mjölk
½ paket jäst
0,5 tsk salt
1 msk honung
4 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Mjöl till utbakning
Smält smöret och tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt (37 grader). Smula jäst i en bunke tillsätt mjöl, salt och honung och arbeta till en smidig deg. Det är lätt att röra ihop degen för hand och den ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under plastfilm under ca 1 timme. Tag upp på bakbord och knåda degen och tag ut 12 bitar som du kavlar tunnt. Avsluta med att picka degen och lägg på grädda i ugn på plåt i 250 grader ca 3 minuter. Passa! Brödet ska som sagt vara mjukt.
Kebabsås
2½ dl creme fraiche
2½dl turkisk yoghurt
1½ dl fanta
1 st rödlök
1 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 ½ tsk cayennepeppar
Salt & vitpeppar