BOOKMAKER TOAST
Vill man ha en riktigt smarrig macka så väljer man att göra en klassisk bookmaker toast. Denna är så god! En ”riktig” bookmaker görs på oxfilé eller biff men jag valde att använda fläskfilé istället.
Bookmaker toast
1 bit fläskfilé
2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
färsk pepparrot
1 äggula/person
huvudsallad
1 skiva surdegsbröd
Förbered alla tillbehör och senapscremen.
Senapscreme: Blanda samman senap och majonnäs. Skölj sallad. Skölj tomat och skiva upp i tjocka skivor. Riv pepparroten och separera ett ägg i en kopp. Skiva upp surdegsbröd i tjocka skivor och stek i smör tills de får färg.
Skiva upp köttet och stek tills det är klart. Låt vila innan du skivar dessa snett på längden.
Montering: Bred senapscremen på det avsvalnade brödet. Lägg på sallad, tomat och lägg på kött. Avsluta med att lägga på pepparrot som ett fågelbo och lägg i äggulan. Drippla över ytterligare senapscrem. Avnjut genast!
Jag serverade toasten med en skiva extra bröd och dressing à part (på sidan). För bröd och dressing kan man aldrig få för mycket av! Nomnom!
2