KANELBULLAR I LÅNGPANNA
Hej! Att baka bullar eller annat bakverk i långpanna, hur smidigt? Denna gång blev det kanelbullar i långpanna med kanel och äppelmosfyllning. Nomnom!
Kanelbullar i långpanna
Deg
50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk malen kanel
250 g smör
2 dlströsocker
16-17 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning
150 g smör
1 dl farinsocker
2 dl äppelmos
5 msk kanel
Sockerlag
2 dl vatten
1 dl strösocker
Ljumma mjölken till fingerljummet 37 grader. Smula jäst i en buke och tillsätt lite mjölk och lös upp jäste. Tillsätt resten av mjölken och de andra torra ingredienserna men spar lite mjöl. Dela smöret i kuber och ha i och låt gå i maskin tills den blir bank och släpper kanterna. I maskin ca 10 minuter.
Kavla ut degen i rektangel dubbel så stor som en långpanna. Lägg ena delen i.
Blanda samman smör, socker och kanel och bred över degen som ligger i långpanna. Därefter brer du ut äppelmos på fyllningen. Lägg över den andra delen av degen. Täck med bakduk och låt jäsa i ett par timmar.
Klipp jack och dela upp degen i kvadratformade bullar.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 30 inuter.
Gör sockerlagen och när bullarna är klara penslar du dem genast med sockerlagen och strör på pärlsocker.
Perfekt 1 maj fika!