bakning

KANELBULLAR I LÅNGPANNA

Hej! Att baka bullar eller annat bakverk i långpanna, hur smidigt? Denna gång blev det kanelbullar i långpanna med kanel och äppelmosfyllning. Nomnom!

KANELBULLAR I LÅNGPANNA

Kanelbullar i långpanna

Deg
50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk malen kanel
250 g smör
2 dlströsocker
16-17 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg till pensling
pärlsocker

Fyllning
150 g smör
1 dl farinsocker
2 dl äppelmos
5 msk kanel

Sockerlag
2 dl vatten
1 dl strösocker

Ljumma mjölken till fingerljummet 37 grader. Smula jäst i en buke och tillsätt lite mjölk och lös upp jäste. Tillsätt resten av mjölken och de andra torra ingredienserna men spar lite mjöl. Dela smöret i kuber och ha i och låt gå i maskin tills den blir bank och släpper kanterna. I maskin ca 10 minuter.

Kavla ut degen i rektangel dubbel så stor som en långpanna. Lägg ena delen i.

Blanda samman smör, socker och kanel och bred över degen som ligger i långpanna. Därefter brer du ut äppelmos på fyllningen. Lägg över den andra delen av degen. Täck med bakduk och låt jäsa i ett par timmar.

Klipp jack och dela upp degen i kvadratformade bullar.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 30 inuter.

Gör sockerlagen och när bullarna är klara penslar du dem genast med sockerlagen och strör på pärlsocker.

KANELBULLAR I LÅNGPANNA

KANELBULLAR I LÅNGPANNA

Perfekt 1 maj fika!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *