.RECEPT & MAT,  dessert

CREME BRULÉE

Här kommer en riktigt klassisk dessert, Creme brulée! Passar perfekt att göra redan dagen innan den ska serveras, passar utmärkt i dessa student, examens och konfirmationstider. God krämig med vaniljsmak och så klart den klassiska ”knäcken” när man tar den första mumsbiten. Så enkelt och så gott! Har du inte en egen brännare i kökslådorna så införskaffar du det bums! Det är en del av momenten som är rolig.

3 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
¾ dl strösocker
4 äggulor
½ msk vaniljsocker
2 msk socker

Servera gärna med färska bär och ätbara blommor.

Sätt ugnen på 150°.
Blanda samman grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp.

Vispa äggulorna. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i portionsformar som rymmer ca 1 ½ dl.

Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat.
Vid servering strö över socker och bränn av med en brännare eller sätt in i ugn en stund tills sockret smält.

CREME BRULÉE

CREME BRULÉE

 

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *