.RECEPT & MAT,  kött,  pasta,  pastarätter

OXFILÉPASTA

Oxfilé + pasta vara bland de godaste kombinationerna eller hur? Detta klassiska recept gillas av många och jag skulle lätt äta den ett par gånger i veckan.

Gjorde denna på morsdag och den blev väldigt uppskattad!

Oxfilé pasta

ca 1200 g oxfilé
9 dl grädde
5 msk kalvfond
1 solo vitlök
2 gula lökar
färsk timjan
salt & grovmalen svartpeppar
mjöl & vatten till toppredning

Koka pastavatten.

Fräs hackad lök, vitlök och timjan på svag värme i smör tills de mjuknar. Strimla oxfilén i inte allt för tunna strimlor. Stek oxfilén hastigt i varm panna så att porena precis sluts. De ska inte genomstekas. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

I en gryta lägger du i den stekta lökblandningen, tillsätter grädden och fonden låt koka upp.

Koka pastan enligt anvisning och under de sista minuterna låter du oxfilén gå ner i gräddsåsen och värmas upp. Smaka av med salt & peppar. Red med pastavatten eller en vanlig toppredning om du vill ha den krämig.

Häll av pastan och servera genast! Riv över en god parmesan eller grana padano och njut! Nomnom!

OXFILÉPASTA

OXFILÉPASTA

OXFILÉPASTA

OXFILÉPASTA

OXFILÉPASTA

Så himla gott! Vill du ha fler tips på vad du kan göra men en fin bit oxfilé så ska du klicka HÄR!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *