PASTA MED GRILLAD FLANKSTEK
Redan torsdag! Dessa två ”inskolningsveckor” efter semestern har gått i en rasade takt och marscherat i en uberfart. Tänkte dela ed mig av detta recept som jag svängde ihop när vi hade rester av flankstek kvar i somras. Jag gjorde en för mycket helt helt ekelt!
Återanvände även tomat och rödlök som var färdighackade. Inget nytt i detta hem att ta till vara på rester och så. Är uppväxt så att ta till vara på när det gäller det mesta som finns i kyl och skafferi. Så det är verkligen trevligt att fler börjar bli lite klimatsmart, för hallå! Dags att vakna nu kanske?
Pasta med grillad flankstek
1 grillad flankstek (ca 1 kg)
1 rödlök
5 körsbärstomater
6-8 dl grädde beroendes på hur mycket flankstek du har.
Börja med att koka pastavatten med salt i.
Skiva upp flanksteken tunt och lägg åt sidan. Detta är det absolut sista du går ner med i såsen när pastan är klar.
Smält lite smör och olja och fräs lök och tomathack. Häll i grädden och gör en toppredning med mjöl eller mazena och smaka av med salt, peppar och ev. lite kalvfond.
Koka valfri pasta enligt anvisning. Ta gärna en sort som tar upp pastan. Jag tog en skålad variant.
Det sista du gör är att tillsätta flanksteksskivorna och bli varma och servera genast. Du kan med fördel vända ner pastan i såsen. Riv över lite hård lagrad ost, Parmesan eller Grana padano. Ät och njut!
Sjukt gott men en dålig bild, sorry! Mer rester? Här finns mitt recept på oxfilépasta to dye for! Nomnom!
1