CAESARSALLAD
Här kommer ett recept på en caesarsallad som man relativt snabbt svänger ihop. Här fuskar vi rejält och gör inte dressingen från grunden utan skippar sardeller och all majonnäsfix. Här svänger vi lätt ihop den gudomligt goda dressingen samtidigt som våra spröda brödkrutonger fräser i pannan.
Denna gjorde succé på årets första kräftskiva och vet ni? Jag kommer att reprisera den i helgen när det är dags för den traditionella familjekräftisen.
Caesarsallad
Dressing
2 dl majonnäs (använder alltid Hellmans)
150 g parmesan eller grana padano
1 vitlöksklyfta
salt & vitpeppar
Sallad
2 huvuden romansallad
en stor näve körsbärstomater
1 gurka
5-7 skivor vitt bröd
olivolja
flingsalt
citron
Valfri tillbehör t.e.x. skaldjur, grillad kyckling, grillad fläskfilé, bacon o.s.v.
Börja med att göra krutonger. Skär bort kanterna om du vill (spar till ströbröd) och skär mindre kuber. Stek i olja på hög värme tills de blir gyllene och krispiga. Salta & peppra. Ställ undan och låt svalna.
Gör dressingen. Riv ost och vitlök och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och torka av salladen och bryt sedan i mindre bitar. Dela körsbärstomaterna på mitten och gör båtar av gurkan. Du delar gurkan på mitten, med en sked gröper/drar du bort kärnorna och sedan skivar du dem.
Blanda samman sallad, gurka, tomater och dressing. Vid servering toppa med krutonger och lägger citron på sidan.
Så galet gott! Vill du göra den matig direkt kan du tillsätta grillad kyckling, fläskfilé, bacon, skaldjur o.s.v. Bara fantasin sätter gränser som du vet.