LAKRITSPANNACOTTA MED FÄRSKA HALLON
Pannacotta, måste vara en av världens enklaste och godaste efterrätter? Så lätt att svänga ihop och kan varieras i oändlighet. Denna variant med lakritspulver gjorde jag till årets kräftskiva.
Lakritspannacotta med färska hallon
1 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
4 msk socker
1 msk lakritspulver
1 msk vaniljsocker
Servering: färska hallon och florsocker.
Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde, socker och lakritspulver. Dra från värmen och tillsätt vaniljsocker. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen och rör tills allt är upplöst. Häll upp i dina favoritglas eller söta burkar och låt stå i kylen i ett par timmar innan servering.
Vid servering lägg några färska bär på toppen och pudra över lite florsocker. Smaklig spis!
Vill man ha en liggande variant så får man fixa en liten anordning så att man kan ställa glasen på lut så att pannacottan stelnar på snedden.
Fler tips på smarriga pannacottor hittar du HÄR!