SESAMNUDLAR MED HONUNGSKYCKLING
En av mina favoritkockar på köket.se är Jennie Walldén. Mycket för att jag gillar det asiatiska köket också.
I receptet nedan dubblade alla ingredienser.
Sesamnudlar med honungskyckling
500 g kycklinglårfilé
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 tsk ingefära, riven
1 klyfta vitlök, riven
Sås
2 msk tahini
2 msk jordnötssmör
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
2 msk sesamolja
3 msk japansk soja
1 tsk ingefära, riven
2 klyftor vitlök, rivna
250 g äggnudlar
0,5 gurka, skuren i tunna tändstickor
2 msk salta jordnötter, hackade
2 msk vita sesamfrön, rostade
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Blanda samman soja, honung, riven ingefära och riven vitlök.
Blanda alla ingredienser till såsen. Stek kycklingen på hög värme. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet och i ett durkslag och fördela nudlarna i djupa skålar.
Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter och sesamfrön.