HOTELL HAVSBADEN GRISSLEHAMN
Hotell havsbaden Grisslehamn
I helgen på självaste fars dag åkte vi till Grisslehamn för ett dygn på Hotell Havsbaden. Hotell havsbaden ligger 1 timmes bilfärd från oss i Östhammar och nästan lika länge från Stockholm. Härifrån kan du även ta båten över till Åland via Eckerölinjen.
Hotell havsbaden är helt nyrenoverat och det är så galet snyggt! Älskar stilen och det rum vi fick, en minisvit var verkligen vackert inredd! Precis så vill man ha ett sovrum.
Regn och rusk när vi anländer precis lagom till brunchen som vi förbokat.
Brunch
Och vilken brunch! Grymt god och välsmakande! Så nöjda.
Denna caesarsallad med räkor var grymt god!
Lite smått och gott!
Desserten var super! Nomnom. Jag fick håll i magen och knappen flög upp på byxorna! Hahaha! Efter brunch checkade vi in vår minisvit. Så himla fint inrett!
Minisvit
Vi hoppade i badkläderna, på med badrockarna och de obligatoriska tofflorna. Efter ett glas bubbel var vi redo för SPA.
Spaavdelningen
Spat har tre utomhuspooler. Varma och sköna, det regnade dock men en stund njöt vi utomhus.
Goda drinkar fanns att inhandla i poolbaren.
Förutom ovannämnda pooler fanns en större där vi simmande några längder. Två bubbelpooler samt en iskall pool som var skön att svalka av sig i efter bastubesöken.
Bastu
I bastuväg fanns hela fyra olika. Klassisk, aroma, ljusterapi och ångbastu. Vi gillade aromabastun bäst som var stor och hade glas på två sidor ut. Det fanns även en uppvärmd större pool ute som var mysig att vara i när de tände marschallerna. Kan tänka mig att det blir magiskt när snön faller.
Efter dusch och piff var vi redo att äta en trerättersmiddag man kan säga att vi trots den mastiga brunchen, drinkarna, nötter och chips i poolbaren så var vi hungriga.
Foajén var liksom hela hotellet fint renoverat och inrett.
Trerätters meny
Jag valde en kallrökt lax, syrade betor, dijonaise, friterad schalottenlök, lagrad svecia ost.
Maken tog gravad & sotad biff, friterad kapris, riven hårdost, grillad lökmajonnäs, cornichoner, syrad schalottenlök.
Min huvudrätt: Purjolökssotad laxfilé från Färöarna, smörstekt savoykål, smörsås med rom och gräslök, smörad potatis. Den var verkligen god och välkomponerad.
Och makens: Bakat lamm, grillad tomat-& paprikasalsa, rökt fetaost, lammsås med salvia, potatisterrine. Riktigt god den rätten också.
Till dessert valde jag en dekonstruerad cheesecake, vaniljkräm, björnbärssorbet, basilikaolja, Oreokaksmulor, maränger. Och maken en kardemummakaka, smulade drömmar, kräm på äpple, vaniljglass, calvadossyrup.
Efter maten trodde jag att magen skulle explodera, kved över att jag var så mätt efter denna ätardag och somnade som en stock.
Vi vaknade upp till SNÖ! Och käkade frukost.
Sedan tog vi en kort promenad till hamnen. Så fridfullt och pittoreskt med fiskebåtarna och utsikten över vattnet mot hotellet.
Nöjda och glada för detta dygn vilket innebär att vi garanterat kommer åter och verkligen kan rekommendera ett besök här på hotellet. Nästa gång vi måste vi boka in oss på lite behandlingar!
HÄR kan ni läsa mer om Hotell Havsbaden.