BANANKAKA BANANA BREAD
Bananer som börjar bli lite bruna brukar jag antingen svänga ihop en kladdkaka med banan i. HÄR variant med choklad och HÄR en blond (utan kakao). Har man varken tid eller lust att baka så skivar jag upp dem och lägger i fryspåse och så får de bo i frysen tills det är smoothiedags.
Häromdagen blev det ett banana bread detta ”bröd” eller kaka som har sitt ursprung i USA. Saftigt gott med härlig smak av kanel. Receptet kommer från Arla.
Banankaka banana bread
75 g smör
½ dl mjölk
2 ägg
1 dl strösocker
2 mogna bananer
1 tsk kanel
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
½ tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat i äggblandningen. Tillsätt snabbt mjölkblandningen och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.
Perfekt kaka att hugga in på tillsammans med en kopp kaffe eller ett kallt glas mjölk. Vill du vara riktigt amerikansk så brer du lite jordnötssmör på!