Pavlova med lemoncurd
Här kommer en smarrig och enkel tårta att svänga ihop. Botten kan förberedas och göras någon dag i förväg. I denna variant har jag på lemon curd men man kan såklart byta ut till något annat som man tycker är gott. Visste ni att Pavlovan fått sitt namn från den ryska balettdansösen Anna Pavlova (1881-1931). Faktiskt var hon en prima ballerina och mest känd för ”Den döende svanen” som hon turnerade runt om i världen med.
Nåväl, här kommer recept till den söta maräng med syrligt mellantäcke och fluffigt gräddtäcke. Dekorera som du helst vill.
Pavlova med lemoncurd
Marängbottnar
Äggvitor 4
Strösocker 3 dl
Majsstärkelse 1½ tsk
Montering
Lemon curd, köptas på burk eller recept HÄR!
vispgrädde
valfritt godis, bär, frukt, ätbara blommor
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min. Vänd ner majsstärkelsen.
Spritsa marängen till 1 botten, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125°. Grädda ca 45 min. Låt kallna helt.
Vispa grädden lätt, bred först över lemon curd över marängbotten och sedan grädden. Dekorera som du vill. Färska bär och choklad är gott. Till påsken dekorerade jag naturligtvis med påskägg med choklad och minipenséer.
Gör nu denna smarriga dessert till helgen! Perfekt att avnjuta efter en grill i solen.
1