.RECEPT & MAT,  saft/dryck

Rabarberchampagne

Fortfarande finns rabarber kvar i trädgården och i somras testade jag att göra denna rabarberchampagne! Denna svängde jag ihop i augusti men tänker att njuta av den nu i oktober, denna fredag som jag faktisk fyller år. Hela 50. SKÅL!

Rabarberchampagne
1 kg rabarber
3 l vatten
6 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 citroner
1/2 dl äppelcidervinäger
Skiva citronerna och tärna upp rabarberstjälkarna. Blanda alla ingredienserna i en stor rostfri bunke/kastrull och ställ inomhus i tre dagar. Täck med handduk och lock.
Rör om minst (gärna fler gånger för att undvika mögel) en gång per dag. Sila och häll upp på väl rengjorda (viktigt! annars kan det börja mögla i förtid) glasflaskor eller petflaskor.  Förslut flaskorna och låt stå framme i rumstemperatur i 1-2 dagar till kolsyran börjar komma. OBS! Ställ inte för varmt då kan de mögla i förtid.  Förvara dem kallt i kyl eller matkällare i minst en vecka.
Oöppnad är rabarberchampagnen hållbar i ett år, minst! OBS! Ska förvaras kallt, i kylskåp eller i matkällare.
Så gott!

Rabarberchampagne

Rabarberchampagne Rabarberchampagne

Share Button
16

18 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *