Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis
Torskrygg kan man variera i oändlighet och det blir alltid så gott! Detta recept innehåller parmesan och är fantastisk enkelt att svänga ihop och blir så gott! Allt som man slänger in i ugnen är verkligen latmansmat och kräver inget större engagemang än att man har koll på tiden så att inte firren (eller det man ugnsbakar) blir överstekt. Denna ska vara precis precis med en kärna i mitten.
Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis
2-3 portioner
3 st torskryggar
75 gram parmesan
1 dl rågad crème fraiche
½ dl mjölk
½ solo vitlök (eller 2 klyftor)
1 msk pepparrot
salt & svartpeppar
Sätt på ugnen på 175 grader
Lägg torskryggen i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Riv osten och vispa ihop med creme fraiche och mjölk i en bunke. Riv vitlök och tillsätt tillsammans med pepparrot i creme fraicheblandningen. Avsluta med salt och peppar. Blanda om och täck fisken med ostblandningen. Gratinera i ugn i ca 15-20 min.
Servera med pressad potatis och lättkokta sparrisar.
Gör nu denna rätt i veckan eller i helgen. Så enkel och så god!