Saffransbullar med socker
Att baka saffransbröd behöver inte vara så krångligt. Har man inte tid eller lust att snurra, tvinna och dona med sina bröd så rulla bara bullar och pensla med smör och rulla i socker.
Farligt goda är denna variant. Detta recept kommer från Arla och är de är jättesmarriga!
Saffransbullar med socker
50 g jäst
175 g smör
0,5 g saffran
1½ dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
15 dl vetemjöl
Pensling
50 smör
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 225°.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt ( 37°). Häll smörmjölken över jästen.
Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad bänk och baka ut 48 släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i socker.