Anginetti italienska citronkakor
Hej!
Det börjar dra ihop sig till jul och som alltid testar jag lite nya recept. Detta år vlev det en Italiensk citronkaka minsann som får göra entré på julfikabordet. Så härligt syrlig med det söta täcket av glasyr. Enkla att göra också. Roliga för barnen att göra och äta.
Anginetti italienska citronkakor
120 g smör
120 gram socker
2 tsk vaniljextrakt
3 ägg
1 tsk rivet citronskal
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr
1 msk smör
citronsaft från 1 citron
½ msk vatten
5 dl florsocker
strössel
Vispa ihop rumsvarmt smör med socker. Tillsätt vaniljsocker och äggen ett i taget. Sedan blandar du ner det rivna citronskalet och tillsist bakpulvret och mjölet som du blandat samman innan.
Blanda tills du får en fast och smidig deg.
Forma degen till 30 små bollar och lägg dom på bakplåtar med bakplåtspapper på. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Blanda ihop smält smör, citronsaft, vatten och florsocker till det blir fin krämig glasyr. Bred på glasyren på kakorna medans de fortfarande är varma. Dekorera med strössel. Låt svalna. Går finfint att frysa.
Andra roliga kakor att göra till jul med barn/barnbarn:
AMERIKANSKA JULKAKOR VANILLA SUGER COOKIES
SMÄLTANDE SNÖGUBBAR – MELTING SNOWMAN COOKIES