Veckans vego -Vegetarisk Bolognese i lergryta
Nu tänkte jag kicka igång ”Veckans vego” här på bloggen! Vi äter eller försöker att äta vegetariskt minst en gång i veckan! Och nu pratar jag inte om pannkakor på torsdagar. Har ett par favoriter på lut och ett par redan här på bloggen. Sök bara på vegetariskt HÄR så hittar du mina recept.
Vegetarisk Bolognese i lergryta
1 påse Quorn färs
1 krossad tomat
2 gul lök (hackade)
2 morötter (rivna)
2 vitlöksklyftor (skivade)
flingsalt
vitpeppar, kanel, spiskummin ca ½ tsk av varje
Blanda samman alla ingredienser i en lergryta och skjuts in i ugnen i 130 grader i ett par timmar. Detta blir en stor batch så jag fryser in en del (till en vegetarisk lasagne) och den andra gör jag den köttfria ”köttfärssåsen”. Kokar ihop ett par dl grädde med quornen och smakar av med salt och peppar. Koka valfri pasta och servera tillsammans! Riv gärna över en god ost.