Mellomackan friterade räkor med rökig majonnäs
Denna macka blev magiskt god med de friterade räkorna och den goda dressingen. Nomnom!
Friterade räkor
300 g räkor
½ dl vetemjöl
2 msk majsmjöl
1 tsk vitlökspulver
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 ägg
2 msk mjölk
Skala räkorna. Vispa upp ägg och mjölk i en skål. Blanda samman alla de andra torra ingredienserna i en annan skål. Doppa räkorna i i äggvispet och sedan i mjölblandningen.
Fritera i fritös eller i kastrull i 170 grader tills räkorna är gyllenbruna. Tag upp och lägg på hushållspapper.
Rökig vitlöksmajonnäs
2 dl majonnäs
2 vitlöksklyfta, finrivna
1 msk ketchup
2 tsk dijonsenap
½ tsk rökt paprikapulver
salt och cayennepeppar
Blanda samman alla ingredienser. Gör denna majonnäsen innan du friterar räkorna och låt stå på lut i kylskåpet.
Till montering
ciabatta
tomater
rödkål
purjolök
Dela ciabattan på mitten och bottna gärna med lite majonnäs innan du lägger på tjocka skivor av tomat, ett lass av de friterade räkorna och sedan den finstrimlade rödkålen och purjolöken. Avsluta med att ringla över majonnäsen.