.RECEPT & MAT,  dessert

Bananpannacotta med chokladsås

Vad gör man med ett par baner som håller på att gå ur tiden? Jo antingen en kladdkaka recept HÄR! Eller bananbröd HÄR! En smarrig kladdkaka med dulce de leche är aldrig heller fel.  Eller så svänger man ihop ett gäng pannacottor som man toppar med en enkel och god chokladsås. Plättlätt! Fler recept med banan finns HÄR!

Bananpannacotta

9 portioner

2 mogna bananer
½ liter vispgrädde
½ msk vaniljsocker
2 ½ st gelatinblad

Lägg gelatinbladen i vatten. Koka upp grädden och tillsätt vaniljsockret. Mosa bananerna och häll först i lite av grädden för att lättare få en jämnare smet. Häll sedan i resten av grädden och lägg i de urkramade gelantinbladen och rör om ordentligt tills allt är blandat. Häll upp i glas och ställ i kylen till servering.

Chokladsås

1 msk smör
1 msk sirap
3 msk socker
1½ msk kakao
1 dl grädde

Smält smöret och tillsätt kakaon. Tillsätt socker sirap och till sist grädden. Låt koka ihop snabbt. Ju längre du kokar desto tjockare blir såsen.

Vid servering monterar du chokladsåsen på pannacottan. Smaklig spis!

Bananpannacotta med chokladsås Bananpannacotta med chokladsås Bananpannacotta med chokladsås

Ha nu en fin helg. Var rädda om varandra! Krama de när & kära hemmavid  och håll avstånd till alla andra! Tvätta händerna! Använd munskydd för bövelen! Och håll ut nu! ♥ Fridens.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *