Hemmagjorda tagliatelle med krämig fläskfilésås
Hemmagjorda tagliatelle
5 dl durumvete
4 ägg5 dl durumvete
1 skvätt olivolja
Knäck äggen i gropen, tillsätt olivolja och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa in mjölet i äggen med hjälp av en gaffel, lite mjöl i taget.
Knåda den slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
Låt vila minst 30 min i kylen.
Kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar och minska succesivt. Sedan väljer du pasta form och jag gjorde tagliatelle.
Krämig fläskfilésås
Gör fläskfilésåsen. Stek strimmad fläskfilé. Stek gul lök och vitlök. Lägg samman i en kastrull tillsätt grädde och buljong (grönsaks eller kött). Tillsätt grädde och red av. Smaka av med salt & peppar.
Koka upp mycket vatten med salt i. Koka den färska pastan bara i några minuter. Tag upp och blanda ihop med fläskfilésåsen. Servera med cocktailtomater, riven parmesan och lite ljuvliga penséer och kryddväxter.
2