Knäckig rabarberpaj med rårörd vaniljsås
Fredag och vi fick våra första vaccinsprutor igår och det firar vi med en smarrig paj! Rabarbern växer så att det knakar och det är redan hög tid att börja frysa in överskottet.
Knäckig rabarberpaj
500 gram rabarber
3 msk strösocker
1 krm salt
100 gram
smör1/2 dl
grädde1/2 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Skölj och skiva upp rabarbern. Häll på socker och salt och rör om.
Smält smöret i kastrull tillsammans med grädde och sirap. Koka ihop i några minuter. Dra av från värmen och rör ned de övriga ingredienserna.
Lägg rabarber i en pajform. Täck med kolatoppingen. Grädda i 175 grader ca 30 minuter till pajen är gyllene och knäckig.
Rårörd vaniljsås
Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker.
Här hittar ni min rabarber och jordgubbspaj!
Trevlig fredag! Var rädda om varandra och fortsätt att hålla avstånd och vara snälla mot varandra ♥
3