Sillkrans Midsommarkrans med matjessill & ägg
Här kommer en variant på den klassiska silltallriken som vi äter till midsommar, påsk och jul. Just denna är fokuserad på tema sommar, midsommar. Kan tänka mig att variera tillbehören till jul och påsk. Så gott som en förrätt nu i sommartid.
Midsommarkrans med matjessill & ägg
matjessill
ägg
färskpotatis
creme fraiche
röd rom
blad från mâchesallat
rädisor
kapris
Montera på talrik efter egen fantasi. Om man gör till många så är mitt tips att starta i tid för tid tar det. Men det är precis vad det ska göra när man skapar mat från hjärtat till nära & kära. Bara att plasta in och ställa svalt tills det är dags att servera. Man kan vänta med momentet att klicka på rommen till servering, allra helst om man väljer en mörk variant.
Vill man inte ha sill så kan man göra en variant med gurkbåtar och rostbiff! Det gjorde tämligen jag åt den största delen av skaran av icke sillätare.
1