Marängsvisskrans (dekonstruerad marängsviss)
Tema midsommarkrans för maten under midsommarhelgen körde jag. Här kommer desserten! Förrätten matjessill eller rostbiffkrans hittar du HÄR! Till huvudrätt Souvlaki HÄR med krossad potatis HÄR och Tzatziki HÄR!
Marängsvisskrans (dekonstruerad marängsviss)
Mininaränger
3 äggvitor
1 dl strösocker
1 krm ättiksprit
1 dl florsocker
Sätt ugnen på 100°C varmluft
Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke eller en i porslin (inte plast eftersom de kan ha en fet hinna vilket gör så att marängen inte reser sig) tillsammans med hälften av sockret och ättikan i ett par minuter. Tillsätt resten av sockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng.
Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Fyll marängen i en spritspåse. Spritsa ut på bakplåtspappersklädd plåt. Efter halva satsen kan man droppa i lite hushållsfär för att få dem polkagrisrandiga.
Grädda i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.
Jordgubbscurd
jordgubbar
glass
citronmeliss
glass (hoppade över detta i denna komposition dock)
rabarbersirap recept HÄR!
Börja lägga ut lite maränger och fyll på med spritsad grädde, jordgubbar och rabarbercurdpölar. Avsluta genom att ringla lite rabarbersirap över.