Kiwikaka i långpanna
Hade några kiwi till överst som jag inte kunde låta gå till spillo så då svängde jag ihop denna saftiga kiwikaka!
Kiwikaka i långpanna
200 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
5 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 kiwifrukter
Sätt ugnen på 175°. Klä en form eller långpanna, 25×35 cm, med bakplåtspapper.
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver, vänd försiktigt ihop.
Tillsätt smör och mjölk och blanda till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.
Skala kiwifrukterna och dela i klyftor, fördela över smeten. Baka i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Kakan ska vara helt torr, ta ut och låt svalna.
Skär kakan i rutor och servera med färsk kiwi och lättvispad grädde.
Recept på fler långpannekakor?
CHOKLAD & KOKOSTOSCARUTOR LÅNGPANNEKAKA
LÅNGPANNEKAKA MED BLÅBÄR OCH CITRONGLASYR
HAVREMUMS – Långpannekaka med kanel & havretopping 2.0
KANELBULLAR I LÅNGPANNA
VANILJRUTOR (VETEBRÖD) I LÅNGPANNA