Lax i ugn med magisk Sandefjordsås
Detta är så enkelt och blir alltid så gott! Lätt en av mina favoritfisksåser är Sandefjordsåsen! Passar till typ alla fisksorter.
Lax i ugn med magisk Sandefjordsås
lax
smör, salt & peppar
sparris
2 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör, tärnat
1 tsk pressad citronsaft eller limesaft
gräslök
salt & peppar
maizena & vatten till redning
Topping
färska räkor
picklad gurka
cocktailtomat
dill
Koka upp grädden, dra av från plattan och vispa ned smöret. Smaksätt med pressad citron, hackad gräslök och salt & vitpeppar. Gör en toppredning för att få den krämig och låt sjuda försiktigt.
Ugnsbaka laxen som du saltat & pepprat i ca 15 minuter i 175 grader eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
Serverar du en panna så häll i sås och toppa med räkor, cocktailtomater och mycket dill. Nomnom!
3