Matjessill med brynt smör och potatiskräm
Här kommer en riktigt god förrätt som jag hittade i Mersmak och gjorde till vår påsk. Denna passar utmärkt även till midsommar! Kommer definitivt att göra denna i år. Så himla gott! Ni måste göra denna.
Matjessill med brynt smör och potatiskräm
4 stycken
100 g potatis, skalad
50 g smör
2 dl crème fraiche
100 g matjessill
25 g
prästost
1 msk hackad gräslök
salt
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
Bryn smöret tills det är gyllene och doftar nötigt.
Värm crème fraichen och rör ner 3 msk brynt smör.
Smaka av med salt. Tärna potatisen fint. Lägg i glas. Häll på smeten och ställ i kyl tills den stelnat.
Tärna sillen och smula osten. Garnera glasen med sill, ost och gräslök. Servera med det brynta smöret.
2