Rabarbergrottor
Bryter av alla resetips med ett smarrigt recept på rabarber! Hallongrotter det enklaste man kan baka och fylla med princip vad man vill! Kokade saft, rabarbersylt och lite rabarbersirap på semestern och då blev det ett gäng grottor också.
Rabarbergrottor
20 st
200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Fyllning: rabarbersylt (koka ihop rabarber och socker, jag gillar när den är lite syrlig och ej för söt)
Rör ihop smör och socker och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör till en smidig deg. Tag upp på bakbord dela på mitten och rulla två rullar. Dela varje rulle i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg i bakform. Gör en grop och fyll med rabarbersylt.
Grottorna gräddas i 175 grader i ca 20-23 minuter. Låt svalna. Njut tillsammans med en god kopp kaffe.
Vill man kan man avsluta med en glasyr av florsocker och lite vatten eller citronsaft.
Sugen på fler fyllningar! HÄR hittar du min samling.
1