.RECEPT & MAT,  dessert

Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch

Mmmm denna dessert är så enkel att svänga ihop och farligt god! Len vanilj med smakrik äppelkompott med lite chili i som avslutas med en smuldegscrunch! Nomnom!

 

Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch

Vaniljpannacotta

½ liter vispgrädde
½ msk vaniljsocker
2 ½ st gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden tillsätt vaniljsockret.  Krama ur gelatinbladen ordentligt och rör ner i gräddblandningen. Häll upp i valfria glas, jag valde vackra snapsglas fyndade på loppis i somras. Då får man ta fler om man bill.
Låt stelna och stå svalt i ett par timmar.

Äppelkompott

Ett par äpplen socker, kanel samt en uns chili.

Skala och skiva ner äpplen i en kastrull, koka ihop med en tesked socker, kanel och chili (kan uteslutas) efter tycke och smak. Koka ihop. Det ska vara äppelbitar kvar.

Smuldegscrunch

100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till smulpajen. Lägg på plåt och låt gräddas i 225 g tills smulorna är gyllene. Rör om då och då.

Montering:
Ta fram vaniljpannacotta, skeda över äppelkompott och avsluta med smuldegscrunch. Avsluta med lite florsocker.
Njut!

 

Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch Vaniljpannacotta med äppelkompott och smulpajcrunch

Share Button
2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *