Glubbel 2022
Enligt tradition så avsmakar vi såklart året glögg tillsammans med bubbel som blir GLUBBEL!
Skojade till det med att ta Cava (hör och häpna) istället för prosecco. De som känner mig ramlar nog av stolen, hihihi. Det blev gott det med och här kommer årets glubbel 2022, varsågoda!
”Årets glögg är en hyllning till stadens nyansrika smältdegel av smaker, särskilt kring området French Quarter och stadens mest ikoniska drink Hurricane. I Blossa 22 blandas rom, passionsfrukt, lime, jordgubbe, blåbär och chili med klassiska glöggkryddor och resultatet blir en nyansrik smakupplevelse.
Enligt tradition har vi valt en ny plats i världen för att hitta inspiration till vår årgångsglögg. Årets destination New Orleans är inte bara känd som jazzens födelseort utan även för sin puls och rika matkultur, med rätter från det kryddiga kreol- och cajunköket.” – källa: Blossa
Glubbel med smak av New Orleans
Is fyll upp rejält
1/3 årets glögg 22 New Orleans
2/3 Cava! (eller prosecco så klart!) Det blev fröken P. Wahlgrens i år eftersom hon är så härligt ”jazzig”!
½ citron och råsocker att sockra kanterna på glaset.
Gör årets glubbel så här:
Dela citronen och skruva ner glaset i det. Ställ glaset i råsocker. Ställ i kylen medan du poppar korkarna på årets glögg och bubblet.
Fyll på med is i glaset, häll i glögg, sedan Cavan och avsluta med granen (rosmarin)
Njut!
Till dagen i ära föll första snön och jag sprang ut bland mina kryssväxter och tog i Rosmarin.
Äldre recept på glubbel hittar ni HÄR!
Njut av denna kommande första adventshelg.
1