.RECEPT & MAT,  bakning

Knäckig äppelpaj

 

Knäckig äppelpaj

Äpplen ett gäng beroendes på storlek

100 gram smör
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Skala och skiva upp äpplena. 
Smält smöret i kastrull tillsammans med grädde och sirap. Koka ihop i några minuter. Dra av från värmen och rör ned de övriga ingredienserna.

Lägg äpplena i en pajform. Täck med kolatoppingen. Grädda i 175 grader ca 30 minuter till pajen är gyllene och knäckig.

Knäckig äppelpaj

Årets sista äpplen fick jag från var fina granne. ♥ Vi talades vid och ett par dagar senare gick hen bort. Vila i frid! Du är/kommer vara saknad.

Knäckig äppelpaj Knäckig äppelpaj

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *