.RECEPT & MAT

Saffranspannkaka

Sist man inmundigade en äkta Gotländsk saffranspannkaka var ju när vi spenderade en sommarvecka 2014! Så längesedan!!! Om våra Gotländska resor hittar du HÄR!
 
Detta recept hittade jag hos ICA, och det är väldigt lätt att svänga ihop om man blir sugen på Gotland!
 
Saffranspannkaka
 
1 dl sötmandel
2 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 l risgrynsgröt
3 ägg
smör eller margarin (till formen)
 
 
Sätt ugnen på 175°C.
 
Skålla, skala och hacka mandeln.
 
Stöt saffran fint tillsammans med sockret och vaniljsockret i en mortel.
 
Rör ut kryddblandningen i grädden och häll den sedan i gröten. Vispa upp äggen och tillsätt dem samt det mesta av den hackade mandeln. Spara lite mandel till garnering.
 
Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, häll smeten i formen. Strö på resten av mandeln.
 
Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter. Servera med lättvispad grädde och valfri sylt. Helst salmbärssylt (finns online om man inte har vägarna förbi Gutarnas ö). Jag tog det som fanns hemma, hallonsylt! Smaskens!

https://www.unforgettable.se/?s=GOTLAND
 
https://www.unforgettable.se/?s=GOTLAND https://www.unforgettable.se/?s=GOTLAND
 
150130_1

Gotländsk sommarnatt ändå…. Inte i år med husbilen men om något år kanske när vi sett allt vi inte sett av Sverige.

Trevlig helg alla läsare!
Namaste! ♥
Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *