Pizza på surdegsgrund – vannameiräkor & pulled pork
Här kommer ett supergott tips på två pizzor som jag bakade på min surdegsgrund. Naturligtvis kan man skippa det och köra på vanlig pizzadeg eller köpe. HÄR hittar ni hur man gör sin egna surdegsbröd.
Men jag lovar! Lägg ner lite tid och energi på att göra egen deg, det gör en sån skillnad!
Pulled pork pizza
En pizzabotten
tomatsås
pulled pork
ost
Montera ihop ingredienserna och gräddas i hög värme minst 250 grader på en pizzasten i ca 7-10 minuter. Gräddningstiden är individuell beroendes på vilken ugn du har, vilken värme och hur mycket blöta ingredienser du har på pizzan. Så håll koll!
Pizza med vannameiräkor
1 pizzabotten
creme fraiche
tunt hyvlade färsk potatisar
vannameiräkor
persilja
ost
rödlök
bacon
Bryn persilja på hög värme i olja, tillsätt vitlök, chiliflakes och vannameiräkorna. Stek hastigt.
Montering
Kavla ut degen, bred på ett lager creme fraiche, lägg på ost, potatis och rödlök. Grädde enligt anvisningar ovan.
Innan servering montera på vannameiräkorna och persiljan och den knaperstekta baconet.
Pizza på surdegsgrund hur gott? Se de vackra kanterna. 100 gånger godare än en vanlig sladdrig köpepizza. Nomnom!
1