Skink, champinjon & ostpaj
Att baka sig en paj till middag, så gott och enkelt. Denna med massor av ost, skinka (i detta fall kvar från julskinkan som strimlades upp och frystes in) och färska champinjoner. Oslagbar combo tycker jag.
Skink, champinjon & ostpaj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
1½ msk kallt vatten
Fyllning
strimlad skinka
1 fpk färska champinjoner
3 dl ost
Äggstanning
2 ägg
3 dl grädde
salt, grovmalen svartpeppar, chiliflakes
Gör pajdegen låt vila i minst ½ timme i kyl. Skiva upp champinjonerna. Skiva upp bacon och knaperstekt.
Förgrädda pajskalet i 15 minuter som du klätt en pajform med och naggat lätt.
Fyll med skinka, champinjoner och ost. Gör äggstanningen, blanda samman ägg, grädde och kryddor. Häll över äggstanningen fyllningen. Skjuts in i ugnen i ca 30-35 minuter.
1