Guldkaka, Äggulekaka, Citronkaka
Här kommer den perfekta kakan att göra om man har ett gäng med äggulor över! Vilket jag fick när jag bakade en annan kaka som recept kommer på också. Det gäller att ta vara på både vita och gula. Dessutom fanns det äggula över vilket jag svängde ihop lemoncurd på och använde till en babyshowertårta. (Japp! recept på den kommer också).
Guldkaka /Äggulekaka
5 äggulor
2 dl socker
75 gram smält smör
citronsaft
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjöl
Glasyr
2½ dl florsocker
citronsaft
Så här gör man
Vispa äggulor & socker vitt & pösigt.
Tillsätt smör & citronsaft
Blanda mjöl & bakpulver. Rör ner i smeten, tänk på att blanda försiktigt.
Häll i mjölk & till sist citronsaften.
Vänd runt till slät smet.
Fodra med bakplåtspapper i en liten ugnsform ca 20 X 30 cm.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt kakan kallna helt.
Gör glasyren & bred ut över kakan.
Dela upp i rutor. Kakan går utmärkt att frysa med glasyr på!
Nomnom!
På min Instagram hittar du en video (reel) på hur jag gör alla moment. Klicka HÄR!
Gör denna till Kristi himmelsfärd och gör solhälsningen så kommer solen skina på er hela helgen!