Apelsinkyckling Orange chicken
Sugen på något gott i helgen?
Gör denna smarriga apelsinkycklingen eller orange chicken som den heter också.
En favorit här hemma som vi gör ofta 🍊
Apelsinkyckling
Ingredienser
700 g kyckling
Panering
1 st ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ dl majsstärkelse
Apelsinsås
2 dl apelsinsaft från apelsiner + zest från 1 apelsin
½ dl strösocker
2 msk risvinäger 1 ½ msk japansk soja 1 msk hackad färsk ingefära 1 msk hackad vitlök 1 tsk chili flakes ca 1-2 msk majsstärkelse + vatten
Gör så här
Börja med att göra apelsinsåsen.
Riv zesten från en apelsin & pressa ur 2 dl apelsinsaft i en skål.
Tillsätt, risvinäger, soja, socker, vitlök, ingefära och chili flakes.
Blanda & häll i en kastrull & låt koka upp.
Blanda maizena med vatten och tillsätt i såsen.
Låt sjuda tills såsen tjocknat. Skär kyckling i kuber.
Panera i uppvispat ägg & i mjöl/maizena blandningen.
Fritera i 180 grader omgående så att inte kycklingen klibbar ihop med varandra.
Häll upp i en stor skål & häll över apelsinsåsen, rör om & servera mums med ris, salladslök, sesamfrön & extra chili om man vill.
Smaklig spis!
HÄR finns en reel på hur jag gör.
Fler tips på friterade kycklingrätter hittar du här: Frasiga chicken bits med rödlök, gurka, majonnäs ,
Panerad friterad kyckling med pesto & Tabbouleh , Friterad kyckling , Hemmagjorda chicken bits med äppelcurrycreme ,
Hoppas ni hittar något gott!
Här blir det en smarrig kycklingrätt också i hemmet då det vankas festligheter och födelsedagsfirande.
Återkommer med recept på min Instagram och här såklart!
Fridens
2