Påsktårtekrans
Idag bjuder jag på en påsktårtekrans med härliga smaker från lemoncurd och körsbärsmousse. Inte alls så krångligt att göra. Lemoncurden kan man med fördel göra någon dag innan.
Tårtanslag (tårtbotten)
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
karamellfärg om man vill färga!
Gör så här
Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ned i äggsmeten.
Häll i en smörad & bröad form. Grädda i 175 ° i ca 25 minuter.
Körbärsmousse
1 paket tinade (frysta) körsbär
2 gelantinblad
3 dl grädde
½ – 1 dl florsocker
Gör så här
Börja med att lösa upp gelatinet. Mixa, gärna med mixerstav, körsbären tills de är mosade. Värm upp ungefär en halv deciliter av körsbärsmoset och blanda i gelatinet. Blanda i resten av körsbärsmoset.
Vispa grädden och rör i omgångar ihop sås och grädde.
Tillsätt florsocker efter smak och tycke.
Häll i formen och låt stelna.
Lemoncurd
Saft från 2 citroner
3 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
Gör så här
Vispa ihop ägg och strösocker i en kastrull på låg värme och pressa ned citronsaften, rör om hela tiden. De får absolut inte koka! Rör till krämen tjocknar. Dra av från värmen och rör ned smöret. Låt kallna.
Montering
Ta ur mittdelen av anslaget (tårtbotten) med tex ett glas.
På första lagret brer du ut lite lemoncurd och sedan grädde.
På andra lagret körsbärsmousse och på sista grädde.
Dekorera valfritt med godisägg och annat påskpynt som du tycker är fint.
Så god med den härliga fyllningen och uppskattad av barnbarn som gärna får hjälpa till med pyntningen.
Är man sugen på fler tårtor så kika in HÄR där jag samlar mina tårtverk. Dock ej uppdatera med de senaste, men det kommer.