HUSBIL,  RESOR & SEMESTER,  Ristafallet,  Sverige

Ristafallet

Ristafallet

50 meter brett med 14 meters fallhöjd. Ristafallet är ett av Sveriges vackraste vattenfall och dessutom väldigt lättillgängligt. 

I Hålland mellan Undersåker och Järpen ligger Ristafallet. Sväng av E14 i Hålland in till Ristafallets Camping. Parkera vid cafét och promenera sedan genom campingområdet fram till Ristafallet.

Skyltade stigar. Här kan du lätt promenera stigarna en mot själva mäktiga fallet och sedan en vacker tur nära de forsande fallen och den urgamla skogen.

Den lilla säcken knuts ihop. S:t Olofs pilgrimsled har följt oss hela vägen från Trondheim. (För att knytas ihop rätt så börjar öeden i Sundsvall).

Ristafallet Ristafallet

Mäktigt och dånande Ristafallet.

Ristafallet Ristafallet Ristafallet

Vacker led genom gammal skog.

Glupafallet 

Kommer ni ihåg er Ronja Rövardotter då hon och Birk åkte forsfärd?
Det var precis här 1984 Astrid Lindgrens numera berömda figurer spelades in här efter att regissör Tage Danielsson hittade denna location.

Ristafallet Ristafallet

Ristafallet

Och japp! I Ronja rövardotter är det en irländsk varghund med! I den nya upplagan av serien så är det “Skorpan” som man kan se på Netflix.

Ristafallet Ristafallet

Ta en slurk från S:t Olofs källa vettja! Det gjorde inte vi.

     Ristafallet

Låter bilderna tala för sig själva. så otroligt vackert att promenera här och verkligen känna historians vingslag. Mycket bra uppskyltat också. Tack från historianörden.

Då var resan Norge-Sverige slut! Dagen efter åkte vi hem till nära och kära igen. Vilket äventyr vi varit med om, vilka fantastiskt vackra platser vi sett och människor vi träffat.

NORGE! Vi kommer tillbaka nästa år, planering pågår redan ♥️

OCH häng kvar här för b! Vi har en hel sommarsemester kvar att redovisa och så var det visst ett opar från försommar och numera senhöst!

Häng kvar! Häng med! Och japp, lite anat än bara resor utlovas.

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *