HUSBIL,  RESOR & SEMESTER,  Sverige

Enköpings ställplats hamnen

En helg rullade vi till Sveriges närmaste stad, pepparrotsstaden och parkernas stad. Lagom avstånd för oss och en helgtripp. Vi ville passa på medan parkerna och alla planteringar fortfarande var fina.

Komma fram öl, lite grekiskt och så…

Enköpings ställplats hamnen Enköpings ställplats hamnen

Ställplatser Enköpings hamn

I Enköping finns två ställplatser vid ån. Vid hamnen, Hamnmagasinet på Hamngatan där man står längst med ån eller på andra sidan vid Nyängsvägen vid gästhamnen.

Ställplatser kostar 150:-/dygn med el respektive 100:- utan. Vill man förboka kostar det 169:-/dygn med el, vilket vi gjorde och många andra hade gjort. Det kom många ekipag som fick vända. Totalt finns det 23 platser, varav 13 med el på de båda sidorna av ån. Du förhandsbokar och betalar via företaget Campingspot. Det finns sopkärl bakom Hamnmagasinen. Det finns även en sopcontainer vid Nyängsvägen. En helt ok ställis med närhet till allt! Vi valde plats nummer 15 och på denna sida mot vägen har alla en egen gräsplätt. Vill man ha sol ska man stå på andra sidan ån TIPS!

På Hamngatans sida finns även ett litet servicehus med kod (Denna får man samma dag man bokat via e-mail länk) Vi var in & kikade men vände för det stank så mycket.
Troligtvis tömmer vissa sina toalettkasetter här, trots lappar & förbud.

Duschen ofräsch är bredvid toaletten och utanför fanns en diskbänk samt tvättmaskin och torktumlare. Tur vi har egen toalett offentlig fräsch toalett finns vid resecentrum Gustav Adolfs plan. Turistinformation har också två på nedervåningen och en högst uppe ( två trappor) i museet.

Enköpings ställplats hamnen

På hamngatan finns de soliga platserna.

Vackra omgivningar runt Enköpingsån. På andra sidan ligger Hamnmagsinet som inrymmer loppis, glassbar och restaurang.

Plats nummer 15, vi hade såklart sol också men inte hela dagen om man vill ha det.

Fortsättning följer….

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *