Asiatiska kyckligbullar i kokossky med nudlar
Äntligen lite matinspo! Detta recept gjorde jag nog för ett år sedan, kommer inte riktigt ihåg, tiden flyger verkligen iväg.
Uppdatering: Februari 2023 påbörjade jag detta inlägg, tiden åker rymdraket hoppsan!
Asiatiska köttbullar är otroligt enkelt att trilla och sedan låta de små godingarna få en härlig skysås av kokos och röd currypasta. Nomnom!
Kycklingbullar
500 g kycklingfärs
3 krm svartpeppar
1 tsk salt
1/2 citron (saften)
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära
1 ägg
1 ägg
1/2 dl panko
Stek i rapsolja
Sås
1/2 dl röd currypasta
1 msk japansk soja
1 tärning kycklingbuljong
1/2 citron (saften)
1 msk japansk soja
1 tärning kycklingbuljong
1/2 citron (saften)
Blanda samman ingredienserna till kycklingbullarna. Kycklingfärs, panko, ägg, ingefära, salt, peppar, pressad vitlök till en smet. Forma till bullar (bollar).
Stek i rapsolja till de fått fin färg.
Sås
Fräs på den röda curryn i lite olja. Tillsätt kycklingtärningen, hackad chili, soya och kokosmjölk. Lått puttra red ev. av med maizena, men såsen ska vara simmig.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servera med riven morot, nudlar och koriander i djup skål.
Smaklig spis!
Stek i rapsolja till de fått fin färg.
Sås
Fräs på den röda curryn i lite olja. Tillsätt kycklingtärningen, hackad chili, soya och kokosmjölk. Lått puttra red ev. av med maizena, men såsen ska vara simmig.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servera med riven morot, nudlar och koriander i djup skål.
Smaklig spis!
1