äta ute

Restaurang Ollis Stockholm

Vi bokade bord på Ollies efter vårt teaterbesök i november. Jag lyckades att få ett runt 21:00. Äntligen skulle vi besöka denna omtalade italienare.
Vi var tvungna att använda google map för att hitta rätt, bönder som vi är. Gick förbi vid första försöket och vid andra fick vi verkligen kolla noga och jomen visst stod det inte Olli på en liten skylt mitt i betongdjungeln. Vi gick in och möttes av en bar, en snygg bar och massor av människor.
Vi blev snabbt uppassade av en servitör som bad oss sätta oss i baren medan de förberedde vårt bord.
Vi hade haft förfest på Riche så vi beställde inte drinkar i baren som jag antar var meningen eftersom de körde just ”vänta i baren tricket”.

Själva restaurangen är inte så stor som jag hade förväntat mig. Men den var smakfullt inredd och välfylld av människor. Mycket ungt folk och några gamlingar som vi och några par.

Alltid kul att testa nya restauranger ♥️

Hade spanat in denna focaccia som var galet viral och som alla är helt galen i. Jag tog in en halv till förrätt och maken tog in en pizza. 

Ser helt ljuvlig ut vilken den var!! Denna var verkligen en höjdpunkt. Imponerad av det krispiga fluffiga focaccian. Kämpar på här hemma att återskapa. 

Min: KRISPIG FOCACCIA HALV/HEL 175/265 kr Vispad buffelricotta, basilika, fänkålsfrön & pistagemortadella.
Makens: PIZZA FRITTA 135 kr Friterad pizza, tomatsås på pelati tomater, toppas med parmesan.

Till huvudrätt valde jag Tortellini alla panna Tortellini, grädde och parmesan.  (finns ej på menyn såg jag nu april -25) och maken: OLLI’S CANDELE SPEZZATE GENOVESE PASTA/POTATISPURÉ 285 kr Långkokt kalvragu & pecorino.

Min rätt var krämig och god, dock utan finess, lätt att återskapa hemma. Blev lite besviken på betjäningen här. En servitör gick till alla bord och frågade om extra parmesan som han rev direkt på de rätter som uppenbarligen hade det på menyn. En gäst vid bordet bredvid (låter som en filmtitel) tog likadan rätt och här snålades det inte! Sedan kommer min rätt in men ingen kommer fram och river på ost. Helt plötsligt finns man inte. Jag valde att dricka bubbel vad annars och trots att servitören försökte hela tiden sälja på mig andra viner så sa jag att det var bra för min del. Så summa summarum, dricker du inte deras rekommenderade vin så får du inte extra parmesan. ( Nu skämtade jag och var ironisk!! Men det skulle varit gott med extra parmesan och hade höjt den lite högre upp på min upplevelseskala).

Maken tyckte att det var extrem lite mat. Tror det var fem pastarullar under ragun, som annars var god.

Dags för efterrätt och återigen så var det dags att testa den virala efterrätten 

PETTOLE ALLO ZAFFERANO 155 kr Italienska munkar doppade i socker serveras med vispad mascarponegrädde, honung, olivolja & hemmagjord drottningsylt tog jag och maken: TIRAMISU CON PISTACCHIO 145 kr.

Mums! Helt OK kombination. Här skulle man kunnat få tre munkar och mindre mascorponegrädde. 

 

Skål och tack! God mat och trevligt sällskap, för att inte tala om DJ som drog igång och spelade skönt musik. Hit kommer vi gärna igen. Och då ska jag ha extra parmesan ;).

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *