SESAMSTEKTA KAMMUSSLOR MED SALLADSLÖK
Tänkte bjuda och inspirerar på något riktigt gott som vi avnjöt på förra årets sista dag!
Så, det blir trerätters och tre inlägg idag med typ så mycket gott! Plocka det du vill eller gör hela menyn till helgen!
Vi börjar med förrätten
Sesamstekta kammuslor (pilgrimsmusslor) med salladslök
2 port.
6 st kammusslor
3 salladslökar
1 vitlökslyfta
½ dl rostade sesamfrön
salt
smör att steka i
Dressing
1 msk riven ingefära
½ dl japans soja
1/4 dl olja
Rosta sesamfrön och låt svalna. Blanda soja, olja och den finhackade ingefära till en dressing. Skär upp salladslök och hacka vitlöken och stek, salta och peppra.
Rulla de avtorkade torra pilgrimsmusslorna i sesamfröna. Stek i het panna ca 30 sekunder på varje sida.
Montera genast! Salladslök som spegel, pilgrimsmusslor ovanpå och den goda dressing öses på!
Så gott och väldigt enkelt att fixa! Gör denna förrätt och njut!
Återkom runt 12:00 så får ni recept på huvudrätten!
1