.RECEPT & MAT,  kyckling,  mingelmat,  pastarätter

DUMPLINGS

Vi gjorde Dumplings ä n t l i g en ! Då det är något som stått på vår receptlista läääänge! Det var kul, lite pilligt och gott!

Dumplings med kyckling & purjolök
Antal 48 st
5 dl vetemjöl
2 – 2 1/2 dl vatten

Blanda mjöl och vatten i en bunke. Knåda i ca 5 minuter, tills degen fått en smidig konsistens och inte längre kladdar. Täck med en fuktad handduk och låt vila i minst 30 minuter.
Knåda degen på nytt i 1 minut. Skär den i 4 lika stora bitar. Rulla dem till längder. Skär varje längd i 12 bitar
Tryck ut varje bit till en platt kaka. Kavla dem sedan till millimetertunna rundlar.

Fyllning
3 kycklingfiléer (bröst)
3 msk finhackad pujolök
3 msk sesamolja
2 msk japansk olja
2 tsk grovmalen svartpeppar

Finhacka kycklingen och purjolöken. Blanda samman med alla de andra ingredienserna. Lägg en klick av fyllningen i mitten av dumplingsrundeln. Nyp ihop mitten och för upp sidorna mor mitt och tryck till.
Koka upp vatten, och släpp försiktig ned ett par stycken dumplings åt gången och låt koka i 4 minuter. Tag upp och låt rinna av innan du steker dem i panna tills de är gyllene, sedan lägger man dem i en panna med en skvätt vatten och låter de ångkokas ett par minuter. Skär en dumpling för att kontrollera att de är klara.

Gör den goda dippsåsen till!

Man du sås
6 msk japansk soja
3 tsk sesamolja
3 msk vitvinsvinäger
6 msk sirap (ljus)
1 finhackad chili
2 tak rostade sesamfrön
160125_25

160125_4

160125_9

160125_10

160125_7

160125_6

160125_5

160125_8

160125_11

160125_12

160125_13

160125_14

160125_15

160125_16
Gör nu denna rätt tillsammans med din familj som jag gjorde! Kul tillsammans att skapa något nytt!
Och belöningen är såååå god!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *