GULASCH MED KÖTTFÄRS
Här kommer en rätt som är en typisk rätt för vår familj som är typisk typisk min… ”mammas köttfärsgryta” likaväl som familjefadern har sin ”vardagsgryta” :)
Gulasch med köttfärs
Räcker till ett fotbollslag eller till 12 pers.
22 potatisar
5 morötter
1 stor gul lok
1 solo vitlök
1 purjolök
1 paprika
2 tärningar grönsaksbuljong
1 fpk krossad tomat med chilismak
Köttfärs
curry, gurkmeja, spiskummin, cayennepulver, paprikapulver, salt
Skala rotfrukter och skiva upp löksorterna. Fräs på grovtärnad potatis och morötter i lite av kryddblandningen. Man får steka i omgångar. Fyll en stor kastrull med 2 liter vatten lägg i buljongtärningarna och lägg i rotfrukterna när de fått lite färg.
Fräs även på vitlök och den gula löken hastigt och tillsätt i grytan. Fräs på köttfärsen och den läggs också i kastrullen.
Tillsätt resterande kryddor tänk på att det ska vara hetta men detta reglerar du själv. Viktigt är att salta ordentligt eftersom potatisen ”äter upp” det. Får inte vara för lite! Låt småkoka i en halvtimme och tillsätt då purjolök och paprika. Låt fortsätta att puttra ½-1 timme tills det är dags att äta.
Servera med en klick creme fraiche och rostat bröd, sååååå nomnom!