KEY LIME PIE
Vill ni ha en riktig smarrig dessert under påskhelgen så rekommenderar jag denna sötsura gamla klassiker!
Key lime pie har sina rötter på Bahamas och fick sitt namn efter keylime frukterna som växer i hela Florida keys.
Receptet gäller för 12 bitar och kommer från Arla.
Ingredienser
15 digestivekex
125 g smör
Fyllning
5 äggulor
4 dl kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint.
Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut digistiveblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 timmar.
Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering.
Sikta över florsocker. Garnera med limeklyftor.
Nomnom! Så god! Gör nu denna under påskhelgen och njut! Jag serverade den med vaniljglass och lättvispad grädde.
Vill ni ha den lite ”påskigare” så dekorera med godisägg eller dyl.