PÅSKEN 2016
Och påska vara ända till midsommar?
Kan nästan tro det med mina glesa inlägg.. Oooops!
Ska skärpa mig och laddar upp med nya inlägg åt er i helgen!
Men här kommer en bildbomb från påskafton då vi firade tillsammans med en dotter & svärson. Vi hade hur trevligt som helst! ♥
Årets dukning gick i svart & vitt! De kokta äggen helt omålade (woooow!) och presenterades på ett äggflak.
Less is more…
Fick fina vackra klimatsmarta tulipaner i min favoritfärg samt choklad av dotra ♥
Fick åhhh favoritfärg på rosorna också (kan bero på att vi hade orangea i brudbuketten ;) ) samt påskägg designad av Lasse Åberg som jag samlar på av älsklingen ♥
Till mingel tilltugg/förrätt gjorde jag huuuuuuuur goda minitortillas med tre olika toppingar. Köttfärs med het tomatsalsa, smörstekta höstkantareller (som vi plockade HÄR!) med crème fraiche och gräslök och löjrom med crème fraiche, rödlök och gräslök. Så gott! Recept kommer naturligtvis i kommande vecka.
♥
Tillhuvudrätt, potatisrosor, mixgrill, salsa, hemmaslagen bea (min bästa ever!) och edame, mixsallad…o s v.
Min yngsta dotter, min andra i tronföljden, tänk att den vackra fyller 20 i år!
Make & svärson. Svärson i en hur snygg tisha som helst från Tommy Hillfinger!
Absolut överens! Hur roligt spel som helst som vi brukar spela när vi ses!
Dessert! En enkel påskbakelse! Gjorde en chokladrulltårtsbotten, kokade en rabarbersylt och trixade dit marsipan, spritsad grädde och några godisägg och vips! Så var Malmborgs påskbakelse född! (recept kommer).
En typisk ”man tager vad man haver” frunch/brunch på påskdagen. En variant på Egg Benedict med kokt ägg, rökt skinka och en uppvärmd (som stack lite, blev rinnig men jag ville ha den ljummen, jag veeet värm aldrig en dagen-efter-bea!) bearnaise på smörstekt bröd. En morots/palsternacksbröd minns inte namnet men jättegott! Jag gjorde två och mumsade i mig så gott var det!
Recept på allt ovan kommer samt lite annat smått och gott. Ha nu en riktigt trevlig helg! Ta hand om de dina & dig själv ♥