KYCKLINGBURGARE MED CURRY & ÄPPELCREME
Hej dan före dan!
Men visst är väl midsommarhelgen mer relaxad och utan alla krav som julen har? Man pyntar nada och man behöver i stort sätt inte förbereda mat och gotter i evigheter innan (som jag visserligen älskar).
Det blir lite plock och grillat och däremellan något gott :)
Här kommer ett tips på en supergod burgare jag gjorde mitt i veckan till vardagsmat. Stekt (grillad går finfint) kyckling med mozarella och min goda creme på curry & äpple! Testa den när du är trött på sill å potäter ;)
Curry & äppelcreme
2 dl creme fraiche
½ rivet äpple
½ finhackat äpple
curry
paprikapulver
himalayasalt
citronsaft
Skala först och riv och hacka äpplet. Blanda samman alla ingredienser och avsluta med några droppar citron.
Färdig!
Kycklingburgare
Kycklingfiléer (1 per person)
Briochebröd
mozzarella
plocksallad
körsbärstomater
curry & äppelcreme
Dela kycklingfiléerna så att de blir tunna. Stek och smaksätt med paprika, curry och salt.
Montera i brioche med sallad, dressing kyckling, mozzarella, kyckling och dressing.
Servera med klyftpotatis och mer av den goda cremen. Nomnom!
Testade denna gång korvbagarens variant på brioche men alla tyckte att den smakade lite ”semelbulle” så den godaste hittills är fortfarande DENNA.