GRILLADE MINISMULPAJER MED JORDGUBBAR
Här kommer nu receptet jag utlovade på mina grillade minismulpajer!
Lika plättlätt som att göra en vanlig i ugnen. Lovar!
Jag gör mina på efterglöden. Perfekt att slänga på medan man käkar huvudgrillmaten.
Dessa går ca 33-40 minuter under stängt lock.
Grillade minismulpaj med jordgubbar
15 st
2 dl AXA sportgryn
2 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
Nyplockade jordgubbar som sköljs och delas på mitten
Arbete samman smuldegen snabbt. Lägg ut deg i botten på aluminiumformar (modell större) eller som jag använd de söta musselformarna som är assnygga att servera direkt ur också.
Lägg i 2-3 halverade jordgubbar och täck med smuldeg.
Ställ alla formar på något grilltåligt. Jag använder min bagarplåt med hål i.
Låt gå tills de har ”kokat upp” och degen har gräddats.